“Cinsel hücuma uğradım” deyip polis memuruna iftira atan genç kıza 2 yıl mahpus
Yunusemre ilçesinde, Ş.K., internetten tanıştığı polis memuru İbrahim Halil Kök ile bir müddet arkadaşlık yaptı. 22 Eylül 2021’de alışveriş merkezinden çıkan Ş.K., polisi arayıp Kök tarafından zorla alıkonulup cinsel atağa uğradığı ihbarında bulundu. Adrese gelen takımların polis merkezine götürdüğü Ş.K., tabirinde, Kök’ün konutunda uyuşturucu kullandığını da tez etti. Ş.K.’nin şikayeti üzerine 23 Eylül 2021’de, polis memuru Kök’ün Uncubozköy Mahallesi’ndeki meskeninde arama yapıldı. Gözaltına alınan Kök, hakkında açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.
RAPORLAR VE KAYITLAR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘kişiyi cinsel hedefli hürriyetinden mahrum bırakma’ cürümlerinden Kök hakkında isimli soruşturma başlatıldı. Jandarma Kriminal Dairesi Laboratuvarı’nın düzenlediği raporda Kök’ün uyuşturucu husus kullanmadığı kesinleşirken, uzman raporlarında ise Ş.K.’nin cinsel taarruza uğramadığı, kamera kayıtları ve şahit beyanlarıyla zorla alıkonulmadığı belirtildi.
5 AY SONRA MİSYONA DÖNDÜ
Raporların akabinde Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Kök hakkında, 17 Ocak’ta takipsizlik kararı verdi. Savcılığın takipsizlik kararının akabinde Kök, 5 ay sonra misyonuna döndü.
İFTİRA ATTIĞINI KABUL ETTİ
Bu gelişmenin akabinde Ş.K. hakkında ‘iftira’ kabahatinden kamu davası açıldı. Davanın 29 Haziran’da Manisa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmasında Ş.K., Kök’e iftira attığını kabul etti. Ş.K. tabirinde, “Halil İbrahim Kök ile ortamızda bir gönül bağı oldu. Kendisine öfkelendiğim ve sinirlendiğim için hakkında bu formda tabir verdim. Yaptığımdan pişmanım” dedi. Kök ise mağdur olduğunu söyledi.
HÜKMÜN AÇIKLAMASI GERİYE BIRAKILDI
Mahkeme heyeti, İbrahim Halil Kök’ün gözaltına alınmasını da göz önünde bulundurarak Ş.K.’ye, ‘iftira’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak’ kabahatlerinden 2 farklı ceza verdi. ‘İftira’ hatasından 1 yıl 6 ay ceza alan Ş.K.’nin cezası güzel hal indirimi ile 1 yıl 3 aya düşürüldü. ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak’ hatasından ise aldığı ceza 1 yıldan 10 aya düşürüldü. Ş.K., 2 yıl 1 ay mahpus cezası aldı ve kararın açıklaması geriye bırakıldı.